Webinar: Psihodinamika u koučingu

Evropski savet za koučing i mentorstvo Srbije – EMCC Srbija

poziva vas na webinar

PSIHODINAMIKA U KOUČINGU

koji će se održati u četvrtak, 8.6.2023. godine od 18.00 do 20.00

Na webinaru će govoriti:

Mr Nebojša Jovanović, predsednik Upravnog odbora EMCC Srbija, magistar psihologije, psihoterapeut, savetnik i lajf kouč s nacionalnim i evropskim sertifikatima (EAC, EMCC), edukator i supervizor. 

Već tri decenije uspešno se bavi psihoterapeutskim radom. Osnivač je novog psihoterapijskog pravca – O.L.I. integrativne psihodinamske psihoterapije i, već duži niz godina, edukuje buduće psihološke savetnike, psihoterapeute i lajf koučeve iz ovog metoda. 

Predsednik je O.L.I. centra, Udruženja za psihoterapiju, savetovanje i koučing Srbije, Sekcije za psihoterapiju, savetovanje i koučing Društva psihologa Srbije, Biofidbek asocijacije Srbije. Autor je stručnih knjiga, naučnih radova, romana i akreditovanih edukacija.

Mr Nebojša Jovanović, najavljujući webinar kaže:

“Koučing se često definiše kao putovanje ka boljoj verziji sebe, ka većoj funkcionalnosti i uspešnosti u nekom aspektu života.

Taj put, međutim, nije prava linija bez krivudanja, najkraće rastojanje “vazdušnom linijom”, bez zastoja i lutanja pogrešnim sokacima.

On je više kao neka utakmica između sebe i sebe.

Onih delova nas koji bi da putuju i onih koji bi da stoje, onih koji bi da se menjaju i onih koji bi da ostanu “u zoni komfora”, makar ona bila manje ispunjavajuća od onoga što žele da postignu.

Utakmica između “ekipe uspeha” i “ekipe neuspeha” u nama … to se zove psiho-dinamika. Unutrašnja borba neprestana.

Pa valjda samo ime govori da će ekipa uspeha da uspe, da pobedi? Naravno, hoće, osim ako neće. Ekipa neuspeha ima nevidljive igrače. Nevidljive našoj svesti, sakrivene u našem nesvesnom.

Pa kako da pobedim nevidljive “igrače” vidljivom “igrom”? Odgovor je jasan: teško. Osim ako ih ne učiniš vidljivim.

Psihodinamika je osvešćivanje igrača neuspeha sakrivenih u našem nesvesnom, osvešćivanje nesvesnih otpora promenama.

Može li koučing bez poznavanja nesvesnih, nevidljivih igrača dovesti do uspeha. Pa, može da “zabije po neki gol, dok mu skriveni igrač ne izbuši mrežu jer golman ne zna odakle dolazi lopta”.

Pa, kolege koučevi, da se pozabavimo malo tom psihodinamikom da nam klijenti ne bi primali autogolove.

Na ovom webinaru uvešću vas u osnovne psihodinamike, upoznati sa mehanizmima odbrane, ” koristima od sopstvene štete zvanim “sekundarna dobit”, “emocionalnim računovodstvom” i drugim kontraveštinama “ekipe neuspeha”…pa da igra bude fer plej.

Nek pobedi bolji”.

Prijavite se za učešće na besplatnom webinaru putem ovog linka:

https://subscribepage.io/psihodinamika

Vidimo se!