Webinar: Otkrivanje sebe kroz koučing proces – postavljanje autentičnih ciljeva

Evropski savet za koučing i mentorstvo Srbije – EMCC Srbija
poziva vas na besplatni webinar
OTKRIVANJE SEBE KROZ KOUČING PROCES – POSTAVLJANJE AUTENTIČNIH CILJEVA

koji će se održati u četvrtak, 7.12.2023. godine od 18.00 do 19.30

Autentičnost u postavljanju ciljeva bitna je kako za klijente, tako i za koučeve. Ako klijent radi na postizanju cilja koji nije stvarno njegov, ne može stići do osećaja ispunjenosti, ostvarenosti i zadovoljstva. Često će i sabotirati sebe kroz koučing proces jer nesvesno oseća da cilj nije autentično njegov. Tako i kouč tokom koučing susreta otkriva sebe prateći svoje unutrašnje procese, kao i analizom i refleksijom na sopstvenu praksu.

Ličnost kakva smo sada rezultat je spoljašnjih i unutrašnjih faktora: određenih ključnih događaja koje smo preživeli, i reakcija i tumačenja koje su ti događaji izazvali u nama. Otkrivanje ovih faktora omogućuje nam da shvatimo kako smo postali to što jesmo, da razdvojimo nas od onog što je tuđe, ono što je za nas dobro, od onog što je loše po nas. To nam može pomoći da povećamo razumevanje sebe i da napravimo bolje izbore za sebe u budućnosti.

Kroz razvoj lične autentičnosti razvija se i kompetencija dobrih koučeva RAZUMEVANJE SEBE. Osvešćivanjem misli u uverenja koje smo “pokupili” i prisvojili, a nisu zaista naši, kouč dobija veću slobodu, mogućnost izbora, može da se vrati osobi za koju zna da je to zaista on i da sve odluke, u ličnom životu i u procesu rada, zavise od njega, a ne od programa, životnih scenarija, etiketa pokupljenih od drugih bez prorade, tokom odrastanja, učenja i rada.

Edukacijom, kontinuiranim profesionalnim razvojem, supervizijom, ličnim radom, refleksijom na sopstvenu praksu, analizom povratne informacije dobijene od klijenta ili sponzora, kouč razvija razumevanje sebe, stiče uvide u sopstvene akcije, misli i osećanja i donosi odluke dobre za klijenta, obojene duhom nenanošenja štete klijentu i očuvanja etičkih pravila rada.

Na ovom susretu prilazimo razvijanju ove kompetencije kroz različite tehnike i vežbe, uz pomoć protokola OLI metoda “Autentična ličnost” i upoznajemo kako se duhovnost i razumevanje sebe može razvijati kroz autenični koučing pravac.

Na webinaru će govoriti

Mirjana Kokerić, član Nadzornog odbora EMCC Srbija, akreditovani kouč i mentor. Deset godina aktivna u koučing biznisu.

Autor je kraćih programa edukacija akreditovanih kod Udruženja za psihoterapiju, savetovanje i koučing Srbije: Trening razvoja veština za prevenciju i rešavanje konfliktnih situacija, Trening psihologije uspeha – iskustveni kurs i Trening psihologije uspeha – instruktorski kurs. Autor je onlajn priručnika Razvojna radionica – Razvojna učionica, “1000 pitanja za život”, “Emocionalno napredovanje – možeš i ti”, kao i onlajn seminara: Emocionalno napredovanje, Prevencija konflikata i Razvoj samopoštovanja, realizator brojnih radionica i obuka za razvoj mekih veština.

Marta Jovanović, član Nadzornog odbora EMCC Srbija, akreditovani kouč i mentor.
Diplomirani politikolog, licencirani učitelj hatha joge, trenutno student psihologije na FMK.
Svoju ljubav prema radu sa ljudima spaja u programu SoulConcept, metod koji koristi psihodinamski koučing, jogu, meditaciju, rad na dahu kako bi se unapredili svi nivoi postojanja, fizički, emotivni, mentalni i duhovni.
“Na isti način na koji se odnosim prema svakom deluću svog života, kao prema umetničkom delu, posmatram i živote drugih ljudi! Zajedno stvaramo lepe stvari”,kaže Marta.

Učešće je besplatno, a prijavljivanje obavezno preko linka:
https://subscribepage.io/mirjanaimarta

Dobrodošli!!!