Webinar: Kouč za šesticu

Evropski savet za koučing i mentorstvo Srbije – EMCC Srbija

poziva vas na webinar

KOUČ ZA ŠESTICU

koji će se održati u četvrtak, 27.4.2023. godine od 18.00 do 19.30

Na webinaru će govoriti:

mr Nebojša Jovanović, predsednik Upravnog odbora EMCC Srbija
Nenad Mišković, potpredsednik Upravnog odbora EMCC Srbija
Nataša Vukmirović, potpredsednica Upravnog odbora EMCC Srbija (moderator)

Mr Nebojša Jovanović, najavljujući webinar kaže:
“Posle više od tri decenije obuke koučeva iskristale su mi se neke stvari vezane za to šta kouč stvarno mora znati, umeti i integrisati u svoju ličnost da ne bi potencijalno bio štetan za svoje klijente. A Lane Gutović, dok je bio “Pustolov”, reče: “Ako nije štetno, onda znači da je korisno”.

Retki su ljudi koji se ophode sa drugima na taj način da stvarno poštuju njihovu autonomiju. A nisu baš česti ni koučevi koji su poštovanje drugoga ugradili u sopstvenu ličnost i stil komunikacije, građenja odnosa.

Da bismo bili od koristi, moramo prvo naučiti da ne budemo štetni. Mnogi su nesvesni svojih obrazaca kojima mogu da pokazuju nepoštovanje i povrede drugoga.

Kouč “za šesticu” je osoba koja je integrisala u sebe bazične vrednosti koje koučing kao poziv nosi: orijentisanost ka istini i poštovanje autonomije druge osobe. Te vrednosti su utkane u koučing stav, takozvani “mindset”, bazične tehnike, teoriju promene, etički kodeks profesije…

Možemo znati teoriju i brojne tehnike za desetku, ali ako nismo integrisali ono što je neophodno za šesticu, to znanje neće biti od koristi našim klijentima, a možemo biti i štetni.

Na ovom webinaru pričaćemo o tim osnovama, veštinama, znanjima, vrednostima… kako možemo prepoznati odstupanja, šta se sve dešava koučevima u praksi ako odstupe od ovih principa.

Ovog puta pitam za 6.

Deluje jednostavno, ali nije. Najteže se uči upravo ono “za šesticu”. Klijenti će vam oprostiti razna neznanja, ali ne i ova o kojima ću govoriti. Ova neznanja kvare koučing odnos koji je osnova njegove delotvornosti”.

Na webinaru ćete imati priliku da čujete i Nenad Miškovića koji kaže:
“Šta je na samom početku potrebno jednom kouču da može da otpočne svoj profesionalni rad, a da bude siguran da neće da našteti klijentu? Najpre je neophodno da ima svest o postojanju modela koučing kompetencija koji predstavlja elementarni okvir profesionalnog odnosa u radu sa klijentom.

Sposobnost da kouč radi na razumevanju sopstvenih unutrašnjih procesa, njegova posvećenost ličnom razvoju, kao i spremnost da kritički procenjuje svoj rad predstavljaju osnovu za adekvatan pristup koučingu. Uz to, jasno definisanje saradnje sa klijentom i izgradnja odnosa sa njim kroz koji on ima priliku da stiče uvide i da kroz taj proces uči, trasiraju put koučinga ka klijentovom uspehu. Ove kompetencije će, potom, vremenom kroz rad i iskustvo dalje razvijati i učiniti kouča i sam proces još uspešnijm.

Ukoliko želite da čujete više o modelu kompetencija koje čine kouča osposobljenim da radi sa klijentima, da im bude podrška u njihovom razvoju i dostizanju željenih ciljeva prijavite se za ovaj webinar!”

Prijavite se za učešće na besplatnom webinaru putem ovog linka:

https://subscribepage.io/kouczasesticu

Vidimo se!