Webinar: Alati u koučingu

Evropski savet za koučing i mentorstvo Srbije – EMCC Srbija poziva vas na besplatni webinar

ALATI U KOUČINGU

koji će se održati u četvrtak, 16.5.2024. godine od 18.00 do 19.30

na kojem će govoriti Jelena Stanimirović, član Etičke komisije EMCC Srbija i Nenad Mišković, potpredsednik EMCC Srbija i član Upravnog odbora EMCC Global.

Da bi osoba, koja uđe u proces koučinga, ostvarila željene ishode potrebni su joj efikasni alati. Stoga je jedan od glavnih ciljeva svakog kouča da obezbedi specifičan set alata za svaki nivo promena kojima se treba baviti.

Alati koji su efikasni za stvaranje promene na jednom nivou, mogu imati ograničenu vrednost na nekom drugom nivou. Alat je nešto što se može koristiti iznova i iznova da bi se stvorilo nešto novo, ali i da bi se unapredilo ili popravilo ono što već postoji.

Zajednički cilj za edukatore, koučeve i za sve osobe koje učestvuju u procesu koučinga jeste da koriste alate zajedno kako bi pomogli i sebi, ali i svojim klijentima ili svojim timovima da izgrade svoje poslovno okruženje ili život kakav žele u skladu sa potrebama. Naš krajnji cilj je da obučimo ljude da samostalno koriste ove alate i tehnike za ličnu i poslovnu dobrobit.

Jedno od glavnih pitanja koje sebi treba postavljati jeste: 

“Pomoću kog alata ću ovo efikasnije rešiti?”

Alati u koučingu su resursi i tehnike koje kouč koristi kako bi podržao svoje klijente u postizanju njihovih ciljeva, razvoju veština i rešavanju problema. Ovi alati koji se koriste za lični ili profesionalni rast i razvoj, zasnovani su na naučnim principima i svoje utemeljenje imaju u koučing i psihoterapijskim pravcima, nisu sama puka obećanja i prazne afirmacije.

Kroz segmente kratkih teorijskih pojašnjavanja i praktikovanja alata i tehnika, osoba dobija mogućnost ličnog uvida kako da alate primenjuje u praksi, da li samo za ličnu primenu ili u profesionalnom području, kroz svoje timove, kroz koučing ili psihoterapiju.

Primene ovih alata su raznovrsne i zavise od potreba i ciljeva klijenta. Mogu se koristiti u oblastima kao što su: 

 • lični razvoj
 • karijerno vođenje
 • postizanje ravnoteže između posla i privatnog života
 • rešavanje konflikata
 • timski razvoj
 • unapređenje veština liderstva, i mnoge druge

Važno je da kouč prilagodi izbor alata i tehnika potrebama i preferencijama klijenta kako bi postigao najbolje rezultate.

Na ovom webinaru, naši predavači su: Nenad Mišković i  Jelena Stanimirović

Nenad Mišković, HR stručnjak sa višegodišnjim iskustvom na menadžerskim pozicijama u različitim industrijama i organizacionim strukturama. Imao ključnu ulogu u razvoju kompanija definišući nove i unapređujući postojeće HR procese u skladu sa savremenim trendovima i najboljim svetskim praksama. Kroz podršku i saradnju sa top menadžmentom kompanija uspešno radio na transformaciji organizacija, uspostavljajući kulturu inovacija i razvoja. Usko specijalizovan u oblasti razvoja organizacija i pojedinaca.

Poslovni kouč, sertifikovani trener razvojnih veština i soft skills trener. Potpredsednik Evropskog saveta za koučing i mentorstvo Srbije (EMCC Srbija) i član Upravnog odbora  EMCC Global.

Edukator poslovnog koučing programa OLI Centra za integrativnu psihodinamsku psihoterapiju, savetovanje i koučing.

Angažmanima kao edukator u OLI Executive Coaching-u i kao potpredsednik EMCC Srbije, nastoji da podrži svoje kolege u sticanju i unapređenju kompetencija neophodnih za profesionalno obavljanje koučing profesije i da pomogne u efikasnoj primeni koučing principa i tehnika u poslovnom okruženju.

Sertifikovani trener i predavač međunarodnih fondacija sa višegodišnjim iskustvom u dizajniranju, planiranju i realizaciji treninga programa.

Preko 3000 sati proveo u izvođenju treninga namenjenih prevashodno ekspertima, menadžerima i donosiocima odluka.

Autor više programa kraćih oblika edukacije akreditovanih od strane Udruženja za psihoterapiju, savetovanje i koučing Srbije.

Jelena Stanimirović, Psihodinamski coach OLI integrativnog metoda, psihoterapeut u superviziji,  NLP Master i trener razvojnih veština i medijacije sa višegodišnjim iskustvom u oblasti razvoja ljudi.

Po formalnom obrazovanju je dipl. pravnik, trenutno na masteru iz psihologije, sertifikovani kouč sa nacionalnom licencom i evropskim sertifikatom.

Autor je više programa i razvojnih treninga, kao i seminara o ličnom razvoju, namenjenom prosvetnim radnicima, akreditovanom od strane Ministarstva prosvete Rebublike Srbije.

Pored toga, angažovana je u OLI Centru kao edukator u obrazovanju profesionalnih koučeva. Kao član Etičke komisije Evropskog saveta za koučing i mentorstvo Srbije (EMCC), nastoji da podrži svoje kolege u sticanju i unapređenju neophodnih znanja i kompetencija za profesionalno obavljanje koučing profesije, kao i da pomogne u efikasnoj primeni koučing principa i tehnika u poslovnom kontekstu.

Specijalizovala se naročito u oblasti poslovnog koučinga, tačnije u sferi:

 • poslovne komunikacije – efikasna komunikacija, prezentacione veštine, javni nastup
 • konflikata
 • strategija planiranja i ciljeva
 • motivacije
 • psihodinamike rada ( otpori u poslu, samosabotaže, prokrastinacija… )
 • emocionalnih kompetencija i emocionalne inteligencije
 • međuljudskih odnosa ( teški i kompleksni odnosi unutar timova )
 • mobinga i sagorevanja na poslu

Učešće je besplatno, a prijavljivanje obavezno preko linka:

https://subscribepage.io/tTOg4L

Vidimo se!