Često postavljana pitanja o akreditaciji

Vrlo često nas pitate kako da se pripremite za akreditaciju u Evropskom savetu za mentorstvo i coaching – EMCC.

U ovom tekstu ćete pronaći korisne informacije i odgovore na najčešće postavljana pitanja.

EMCC je jedna od dve vodeće međunarodne strukovne organizacije i osnivač Globalne alijanse za koučing i mentorstvo, posvećena promovisanju i primeni visokih etičkih i profesionalnih standarda u radu koučeva, mentora i supervizora, kako i trening programa (škola).

EIA (EMCC Global Individual Accreditation) je međunarodno priznata potvrda da profesionalni mentor/kouč ima odgovarajući nivo znanja i sposobnost da ga efikasno primeni u svojoj praksi, odnosno da u svom radu primenjuje visoke etičke i profesionalne standarde.

Proces EIA je centralizovan, a nudi 3 opcije:

1. Akreditacija na engleskom jeziku, u bilo koje doba godine i po punoj ceni. Proces možete započeti slanjem emaila na email adresu: accreditation.admin@emccglobal.org

Više informacija možete pročitati ovde:

https://www.emccglobal.org/accreditation/

Resursi i dokumentacija:

https://www.emccglobal.org/accreditation/eia/eia_downloads/

2. Akreditacija na engleskom jeziku ili srpskom, u vreme kada EMCC Global održava 5-dnevni izazov (5DC, 5 day challenge, sprint). Prednost učešća u 5DC jeste podrška kroz 5 jednočasovnih grupnih sesija i povlašćena cena akreditacije.

Datume i resurse možete pronaći ovde:

https://www.emccglobal.org/accreditation/eia/5dc/

3. Akreditacija na jezicima država regiona u vreme kada se održava 5DC u organizaciji EMCC ADRIA koju čine volonteri iz Hrvatske, Srbije i Slovenije. Prednost učešća u ovom događaju jeste to što pripremate dokumentaciju i pišete na svom jeziku i takođe plaćate povlašćenu cenu akreditacije.

Za više informacija možete kontaktirati EMCC Hrvatska: accreditation@emcc-croatia.org

Svi prethodni linkovi biće vam koristan izvor informacija kada se pripremate za akreditaciju.

Preporučujemo vam da posetite linkove navedene u ovom tekstu i pregledate dokumentaciju (formulare) koje treba da pripremite i da pročitate priručnike za pripremu akreditacije.

Ukoliko imate pitanja u vezi s ovom temom, možete ih postaviti ispod ovog posta.