10 razloga da postanete član EMCC Srbija

Evropski savet za mentorstvo i koučing – EMCC Srbija osnovan je 2007. godine i registrovan kao udruženje naredne godine. Nakon intenzivnog perioda stvaranja dobre baze za strukovno udruženje profesionalnih koučeva i mentora, usledio je period mirovanja, da bi 2022. godine ponovo počela aktivna faza.

EMCC Srbija je zvanični deo EMCC Global, međunarodne asocijacije sa sedištem u Briselu, jedne od dve najuticajnije strukovne organizacije u svetu i osnivača Globalne alijanse za koučing i mentorstvo.

Postoji bar 10 sjajnih razloga da nam se pridružite.

 1. Kao član EMCC Srbija imate mogućnost da se akreditujete kao profesionalni kouč i mentor. Međunarodna akreditacija je potvrda standarda kvaliteta u pružanju usluga, odnosno primenjivanja visokih profesionalnih i etičkih standarda i zasad predstavlja jedino formalno profesionalno priznanje koje je prepoznato u celom svetu.
 1. Imamo razvijenu regionalnu saradnju s EMCC Hrvatska i EMCC Slovenija s kojima organizujemo petodnevni izazov (5DC, 5 day-challenge, sprint), mentorsku podršku kandidatima za međunarodnu akreditaciju. Ovaj događaj organizuje se za članove EMCC koji tom prilikom plaćaju povlašćenu cenu akreditacije, dobijaju podršku i priliku za upoznavanje i umrežavanje s koleginicama i kolegama. Prednost učestvovanja na ovom događaju je mogućnost da dokumentaciju pripremite na srpskom jeziku (kao i na jezicima koji se govore u regionu).
 1. Članovi su uključeni u internu komunikaciju, imaju priliku da učestvuju u događajima koje organizujemo za članove EMCC Srbija, da dele znanje, druže se i pronađu kvalitetne sagovornike i saradnike.
   
 2. Tokom čitave godine, EMCC Global organizuje besplatne online radionice koje članovi drže jedni za druge i razmenjuju znanja i iskustva. Redovna cena samo jedne takve radionice istog je iznosa kao godišnja članarina u EMCC Srbija.
 1. Svake godine održava se globalna konferencija. Kao član organizacije, dobijate priliku da učestvujete po povlašćenoj ceni, kao i da budete jedan od govornika na konferenciji. Takođe imate priliku da učestvujete i na konferencijama i kongresima koje organizuju lokalni EMCC u različitim državama.
 1. Kao član, dobijate svoj profil na sajtu EMCC Global, gde možete da se predstavite.
   
 2. EMCC je ugledna globalna organizacija i, kao njen član, imate pravo da njen naziv koristite u svom potpisu, na svom sajtu, kao i da tu informaciju naglasite kada se predstavljate potencijalnim poslovnim saradnicima i klijentima.
 1. Kao član EMCC obavezujete se na poštovanje i primenu Globalnog etičkog kodeksa, što je dodatni razlog za poverenje vaših klijenata i saradnika.
 1. U EMCC se možete angažovati kao volonter i dati doprinos kroz promociju i primenu dobrih praksi, a takođe učestvovati u aktivnostima koje za cilj imaju sve bolje pozicioniranje koučing i mentorske profesije.
 1.  Kao član EMCC imate priliku da se uključite u kontinuirani proces unapređivanja globalnih profesionalnih i etičkih standarda koučing i mentorske profesije.

Ako želite da nam se pridružite, na sajtu EMCC Global ćete upisati svoje podatke, nakon čega ćete dobiti automatsku poruku s podacima za uplatu godišnje članarine na račun EMCC Srbija.

Nakon toga, javićemo vam se da bismo se upoznali i uključili vas u kanale komunikacije i, ako želite, u aktivnosti udruženja.

Možete se učlaniti već danas, bez obzira na to kada planirate da se akreditujete.

Link za članstvo u EMCC:  https://www.emccglobal.org/membership/membership_application/

Autor teksta: Nataša Vukmirović, potpredsednica Upravnog odbora EMCC Srbija

Stavovi izneti u tekstu predstavljaju stavove autora i ne moraju nužno biti stavovi EMCC Srbije i EMCC Global